„Alkalmatlanok vagytok” – Jakab Péter egyik szövetségese nekiment a Jobbik vezetésének

„Alkalmatlanok vagytok” – Jakab Péter egyik szövetségese nekiment a Jobbik vezetésének

Jakab Péter és Bíró László (Forrás: Bíró László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már egy ideje egyértelműen érződik az ellentét a Jobbik párt- és frakcióvezetéséről „leszedett” Jakab Péter és az új vezetés között, ennek része lehet most egy nyílt levél is. Bíró László, Jakab Péter egyik szövetségese ment neki a Jobbik elnökségének és frakciójának, még lemondásra is felszólította őket.

Több tiszteletet a tagságnak, több tiszteletet azoknak, akik a végeken dolgoznak – ezzel kezdte a Jobbik elnökségének és frakciójának írt és a Facebookon nyilvánosságra hozott levelét Bíró László. A jobbikos politikus szerint ugyanis ha azok az emberek nem lennének, a megszólítottak sem vehetnének fel milliós fizetéseket havonta.

Majd rátér Jakab Péter ügyére is. – Mégis milyen vezetés az, ahol egy gazdasági válság elején, az elszabaduló élelmiszerárak, a kifizethetetlen számlák és az egyre romló forint idején ti azzal voltatok elfoglalva, hogy Jakab Pétert a Jobbik elnökét leszedjétek először a párt éléről majd a frakcióvezetésről – tette fel a kérdést. Szerinte ugyanis Jakab Péter „a haláltól és a teljes megsemmisüléstől” mentette meg a pártot, amikor Gyöngyösi Márton vezetésével az európai uniós választáson 6 százalékot értek el és kendőzetlenük Orbán Viktor szemébe mondja azt, amit vidéken gondolnak róla. Azt üzente a pártvezetésnek és a képviselőknek, hogy méltatlanná váltak az Országgyűléshez és a szavazókhoz. – Nos, ha ti a Jobbik érdekeit nézitek, azonnal lemondtok minden tisztségetekről – közölte, hozzátéve, hogy a mandátumukat át kellene adni olyan vidéki politikusoknak, mint Kálló Gergely, Szabó Ervin, Steinmetz Ádám vagy Csányi Tamás.

Jakab Péter június 8-án mondott le a Jobbik pártelnöki tisztségéről arra hivatkozva, hogy az elnökség nem tud vele együttműködni. Arról lapunk is beszámolt, hogy lényegében elfogyott körülötte a levető. – Több mint tíz éve vagyok a Jobbik tagja, de ilyen lázadást a központ ellen még nem láttam – így foglalta össze az április 3-a óta eltelt időszakot korábban Magyar Hangnak a párt egyik régi motorosa. Az emiatt kiírt tisztújításon Gyöngyösi Mártont választották meg elnöknek, az új vezetés egyik első lépése pedig az volt, hogy Jakab Pétert levették a frakcióvezetői posztról is. Azóta az egykori vezető már lényegében önállósodott: saját maga küld ki közleményeket, a Jobbik nevét és logóját szinte nem is használja.