Állami laptopbeszerzéssel kampányoltak fideszes képviselőjelöltek

Állami laptopbeszerzéssel kampányoltak fideszes képviselőjelöltek

Vitályos Eszter országgyűlési képviselő (Fidesz) - a kormánypártok szentendrei jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson - személyesen adott át 238 laptopot a Móricz Zsigmond Gimnáziumban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar állam által európai uniós támogatásból beszerzett és a napokban kiosztott számítógépek átadását országszerte több helyszínen is olyan kormánypárti országgyűlési képviselőkre bízták, akik a 2022-es választáson is a Fidesz jelöltjei.

Salgótarjánban, Miskolcon és Szentendrén is a helyi kormánypárti jelöltek osztották a közpénzből vásárolt laptopokat – írta a Hvg.

Már több mint 12 500, oktatásra optimalizált, jó minőségű, tanulást segítő laptopot osztottak ki iskolákban – mondta Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1-nek. Márciusig a tervek szerint 120 ezer laptopot fognak az iskoláknak kiszállítani.

A számítógépek kiosztásában részt vesznek fideszes képviselőjelöltek is. A múlt hét csütörtökön Salgótarjánban a sajtó jelenlétében megtartott átadáson Maruzsa Zoltán Emmi-államtitkárnak besegített Becsó Zsolt, a Fidesz helyi képviselőjelöltje is a Bolyai János Gimnáziumban. Becsó erről a Facebook-oldalán több képet is megosztott. Maruzsa az eseményen arról is beszélt, hogy a kormány 200 milliárd forintot fordít az Európai Unió újjáépítési alapjából az oktatás digitalizációjára.

A Telex szerint nem csak Nógrádban történt ilyen eset, szerdán Vitályos Eszter, a Fidesz szentendrei képviselőjelöltje adott át személyesen 238 laptopot a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, pénteken pedig Csöbör Katalin miskolci képviselőjelölt az Avasi Gimnázium rendkívüli szülői értekezletén ajándékozott meg 181 diákot és 8 tanárt laptoppal.