Állami tulajdonba került Orbán Viktor kedvenc lapja

Állami tulajdonba került Orbán Viktor kedvenc lapja

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) éa a Mediaworks Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata székházának bejárata a főváros III. kerületében a Bécsi út 122-124. szám alatt (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Októbertől a kormányközeli Mediaworkstől az állami tulajdonban lévő Nemzeti Sportügynökséghez (NSÜ) kerül a Nemzeti Sport.

Az adásvétellel az Ügynökség legfőbb célja – amint arról az MTI-t közleményben tájékoztatta – az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság. „A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot” – áll a tájékoztatóban, amely kiemeli: „továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja”.

A Mediaworks, amely a hírek szerint komoly anyagi problémákkal küzd, a megyei lapok mellett olyan sajtóorgánumokat mondhat magáénak, mint a Magyar Nemzet, a Világgazdaság, a Bors vagy a 888.hu.

Az a közleményekből nem derül ki, hogy a Nemzeti Sportügynökség mennyiért vette át Orbán Viktor kedvenc lapját, mint ahogy az sem, hogy mennyibe fog kerülni az állami ügynökségnek a lap működtetése.