Állítása szerint nem tudja, miért ölt a várpalotai kettős gyilkos

Állítása szerint nem tudja, miért ölt a várpalotai kettős gyilkos

Bûnügyi helyszínelõ Várpalota külterületén, ahol egy ingatlanban egy nõ és gyermeke holttestét találták meg 2018. szeptember 28-án (MTI Fotó: Mátyus Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beismerő vallomást tett, de nem tud magyarázatot adni tettére B. Zsolt, aki a rendőrség gyanúja szerint kegyetlen módon megölte volt barátnőjét és a nő kétéves kisfiát Várpalotán.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Törvényszék vasárnap azt a berhidai férfit, akit a Várpalotán csütörtök éjjel elkövetett kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. B. Zsolt beismerte, hogy megölte 22 éves volt barátnőjét és a nő kétéves kisfiát.

A kihallgatáson tett állítása szerint nem szerelemféltésből ölt, hiszen pontosan tisztában volt vele, az áldozat már nem akar vele élni. Azt azonban nem igazán tudja megmondani, hogy akkor mi váltotta ki tettét. A tragédia napján telefonon beszélt a áldozattal, majd átment hozzá, hogy visszavigye a laptopját, amit megjavított. Sokáig beszélgettek, aztán történt valami, amit nem tud felidézni, majd megölte az édesanyát és kisfiát – közölte a Blikkel Polgár Péter kirendelt védő. B. Zsolt a nőt megfojtotta, a kisfiút pedig olyan súlyosan bántalmazta, hogy ő is életét vesztette.

Az ügyvéd a Borsnak arról is beszélt: a férfi zavart állapotban van, nyomasztja, amit tett. „Az biztos, hogy eddig büntetlen előéletű volt, semmi jogsértőt nem tett” – tette hozzá. Polgár szerint védence kapcsolata a nővel futó volt, sejtette, hogy visszatér volt párjához, gyermeke apjához, és ezt el is fogadta.

Letartóztatták

A bíróság elrendelte letartóztatását annak a berhidai férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható a 22 éves nő és 2 éves gyermeke megölésével.

A fiatalasszony családja egyre jobban hisz abban, hogy a gyilkos előre eltervezte a kettős gyilkosságot. Rablógyilkosság látszatát akarta kelteni, ezért szinte minden mozdítható tárgyat szétszórt a lakásban.

Abban az esetben, ha a bíróság is bűnösnek mondja majd ki B. Zsoltot, a férfi akár élete végéig börtönben maradhat. Ez akkor valószínű, ha az emberölés minősített esete miatt ítélik majd el.