Álrendőr bírságolt szabálytalan maszkviselésre hivatkozva Debrecenben – elfogták

Álrendőr bírságolt szabálytalan maszkviselésre hivatkozva Debrecenben – elfogták

Álrendőrt fogtak Debrecenben (Képernyőfelvétel: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

51 éves férfi adta ki magát álrendőrnek Debrecenben – számolt be róla a police.hu szombaton.

Mint írták, a nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben. Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt. Ugyanakkor a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak, akik ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debrecni Járásbíróság 2022. január 27-én elrendelt. Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is.