Amerikában élő magyar üzletemberrel tárgyalt Orbán Viktor

Amerikában élő magyar üzletemberrel tárgyalt Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát a Karmelita kolostorban 2021. június 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, ez az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a 80-as évek elején – emlékeztetett Havasi Bertalan. Hozzátette: a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként. Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbb újraindítása és a munkahelyek megvédése valamint újak teremtése érdekében. A beszélgetés során szóba került a migráció kérdése is, erről úgy vélekedtek, hogy a tömeges illegális bevándorlás veszélyt jelent a nemzetek és azok kulturális identitása számára.

(MTI)