Szijjártó szerint az amerikaiak beavatkoznak majd a választásokba

Szijjártó szerint az amerikaiak beavatkoznak majd a választásokba

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány szerint az Egyesült Államok megpróbál beavatkozni a jövő tavaszi országgyűlési választásokba, és arra törekszik, hogy leváltsák Orbán Viktort. Az ok, hogy Washington neheztel Budapestre, amiért szorosan együttműködött Donald Trump volt amerikai elnökkel – írja a Financial Times alapján az Index.

Szijjártó Péter külügyminiszter – mint a lapnak elmondta – arra számít, hogy be fogják vetni az úgynevezett Magnitsky-törvényt, amely lehetőséget ad arra, hogy szankciókat vessenek ki azokra az országokra, ahol felmerül a korrupció és az emberi jogok megsértése. – Nem a Holdon élük, hanem Közép-Európában. Biztosak vagyunk benne, hogy lesznek próbálkozások az Egyesült Államok részéről. Biztosítom a magyar embereket, hogy minden illetékes szerv végzi a munkáját, hogy elhárítsuk a külső beavatkozásokat a választásokba – közölte a külügyminiszter.