Appal kell majd igazolni a védettséget az eb-meccseken

Appal kell majd igazolni a védettséget az eb-meccseken

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MLSZ úgy tervezi, hogy a védettséget bizonyító (pontosabban az első oltás beadását bizonyító) mobiltelefonos alkalmazás segítségével ellenőrzik majd a telt házas labdarúgó-Európa-bajnokság magyarországi meccseire belépő nézőket.

Erre vonatkozóan Kassai Dániel 18. kerületi önkormányzati képviselő tett fel kérdéseket az MLSZ-nek – tudósít a HVG. Azt válaszolták neki, hogy csak a 18 éven felülieknek kell igazolniuk a védettségüket, viszont a felnőtteknek talán nem lesz elegendő a plasztikkártya felmutatása.

Ha az általuk írtak megvalósulnak, akkor a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott app segítségével, közvetlenül az oltásokat rögzítő adatbázis alapján fogják ellenőrizni a szurkolók védettségi státuszát. Vagyis elméletben a beengedést végző személyzet naprakész információval fog rendelkezni arról, hogy az igazolvány érvényes-e.

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy elképzelhető, hogy érvénytelenítik azok védettségi igazolványát, akik nem oltatják be magukat másodszor. Persze, ahol csak fel kell mutatni a kártyát, de annak érvényességét nem tudják ellenőrizni, ott ennek a lépésnek csekély lesz a gyakorlati jelentősége.