Arányaiban több itthon az új fertőzött és áldozat, mint Amerikában valaha

Arányaiban több itthon az új fertőzött és áldozat, mint Amerikában valaha

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben egy beteg pulzusát méri a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Világszerte rekordokat dönt a koronavírus-járvány: a Worldometers statisztikai oldal adatai szerint soha nem fertőződtek meg egyetlen nap annyian, mint tegnap (623 260 fő), és ennyi áldozatos sem követel még a pandémia 24 óra alatt (9132 főt). Abszolút értékben továbbra is az Egyesült Államok hozza a legnagyobb számokat: tegnap 132 540 új fertőzött, ez ott is új rekordnak számít, valamint 1 248 áldozat.

A magas számok az ország nagyságából is adódnak – például, sajnos Magyarországon is erősebb már a járvány, ha a 9,6 milliós lélekszámot arányosítjuk a 331 milliós lakossághoz. Hazánk mai (minden tekintetben rekordszámú) értékei Amerikában így néznének ki: napi 180 ezer új pozitív eset és 3 638 áldozat. Az Egyesült Államokban április 21-én volt az eddigi legmagasabb halálozási adat, akkor 2 744 ember hunyt el a világjárvánnyal összefüggésbe hozható módon.