Áremelés viheti el a budapesti egészségügyi támogatás jelentős részét

Áremelés viheti el a budapesti egészségügyi támogatás jelentős részét

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kezet fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartott közös sajtótájékoztatón a Városházán 2019. december 12-én. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt év alatt 50 milliárd forintot kapnak a fővárosi kerületek a járóbeteg-ellátás fejlesztésére a kormánytól annak az alkufolyamatnak a részeként, amelyben Budapest hozzájárult az atlétikai világbajnokság megrendezése. Az extra pénz egy részét azonban áremelések vihetik el – tudta meg a Népszava.

A plusz 50 milliárd felhasználásáról még nem tudni konkrétumokat, de Gulyás Gergely ígérete szerint még az idén megjelenik az a rendelet, amelyből kiderül, hogy a kormány az egyes kerületek rendelőfejlesztései közül mihez ad többlet forrást.

Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit | Magyar Hang

A kormány eredeti tervei szerint a fővárosban és Pest megyében 32 járóbeteg-szakrendelő újul meg 2021-ig, ennek a tervezett költsége jelenleg 55,5 milliárd forint. A Népszavának viszont Gilly Gyula egészségpolitikai szakértő elmondta, a régebben megtervezett projektek építési költségei a tervezettnél biztosan magasabbak lesznek majd. Összességében legalább tucatnyi szakrendelő fejlesztés drágulhat az építési költségek legalább 30 százalékos növekedése miatt. Ez pedig elviheti a főváros által kért többlet, vagyis az 50 milliárd forint jelentős részét – mondta a Gilly Gyula.