Árokba csapódott egy busz Fejérben, egy ember meghalt, huszonnégyen megsérültek

Árokba csapódott egy busz Fejérben, egy ember meghalt, huszonnégyen megsérültek

Összeroncsolódott autóbusz a Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél 2023. október 25-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél szerdán hajnalban, a baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Azt írták, az ötven utasból harmincan ki tudtak szállni a járműből, a többi utast a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A helyszínre tart egy másik autóbusz, amelyet melegedőnek használhatnak az utasok. A mentési munkálatokat teljes útlezárás mellett végzik – tették hozzá.

A balesetben egy ember életét vesztette – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére. Győrfi Pál tájékoztatása szerint a férfi súlyos belső sérüléseket szenvedett és már nem lehetett rajta segíteni. A balesetben huszonnégyen sérültek meg, közülük egy ember állapota súlyos, ő fejsérülést és lábtörést szenvedett – tette hozzá a szóvivő. A balesethez 14 mentőegységet riasztottak, a sérülteket a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították – mondta Győrfi Pál, jelezve: a mentést a rossz látási viszonyok és a zuhogó eső is nehezítette.

Címkék: buszbaleset