ÁSZ: Megint kaphat költségvetési támogatást a DK

ÁSZ: Megint kaphat költségvetési támogatást a DK

Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kialakították a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit a Demokratikus Koalíciónál, ezért újra kaphat költségvetési támogatást – közölte a Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az Elérte célját az ÁSZ intézkedése, kaphat közpénzt a DK címmel futó közleményben emlékeztettek, a szervezet május 21-én jelentette be, hogy a törvényes gazdálkodás megteremtése érdekében kezdeményezi a DK-t megillető költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését, egyben tájékoztatták a párt elnökét, milyen – 2019-re vonatkozó – dokumentumokkal igazolhatja, hogy helyreállította a szabályos gazdálkodás kereteit.

„A Demokratikus Koalíció megragadta az esélyt, és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős felügyeleti vezető értékelése szerint a DK által benyújtott dokumentumok igazolják, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit” – áll a közleményben.

Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt a 2017-re és 2018-ra vonatkozó számvevőszéki megállapítások alapján állított össze. Az intézkedési tervben a DK elnöke által meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, jövőbeli elkerülésére – emelték ki.

Ennek alapján az ÁSZ visszavonta a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, így a DK nem veszít pénzt. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárt – tették hozzá.

Mint a Népszava megtudta, a két hónapig felfüggesztett állami támogatás összege meghaladja a 400 millió forintot is: a DK állami támogatása 207 ugyanis millió, a pártalapítványé 195 millió forint évente.