Átalakul az Opus vezetése, és távozik az éléről Mészáros Lőrinc lánya

Átalakul az Opus vezetése, és távozik az éléről Mészáros Lőrinc lánya

Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője beszédet mond a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben 2021. augusztus 27-én. MTI/Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Opus Global vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását, és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését – írja a Portfólió.

Mészáros Beatrix 2017 óta irányította igazgatósági elnökként az Opus Globalt. Távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Mészáros Beatrix elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az Opus Csoport portfoliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása – emlékeztet az Opus.