Átalakul az Opus vezetése, és távozik az éléről Mészáros Lőrinc lánya

Átalakul az Opus vezetése, és távozik az éléről Mészáros Lőrinc lánya

Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője beszédet mond a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben 2021. augusztus 27-én. MTI/Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Opus Global vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását, és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését – írja a Portfólió.

Mészáros Beatrix 2017 óta irányította igazgatósági elnökként az Opus Globalt. Távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Mészáros Beatrix elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az Opus Csoport portfoliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása – emlékeztet az Opus.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.