Átlagosan nettó félmilliós karácsonyi jutalmat kaptak a jegybanki dolgozók

Átlagosan nettó félmilliós karácsonyi jutalmat kaptak a jegybanki dolgozók

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszél az MNB 2018-as üzleti jelentésének és beszámolójának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 11-én. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzeti Bank 757 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalója részesült idén karácsonyi jutalomban – tudta meg a 24.hu. A portál azt írja, hogy a jegybanki dolgozók között összesen 460,5 millió forint közpénzt osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak. 

Az MNB tájékoztatása szerint a korábbi évek gyakorlatának megfelelően részesítették jutalomban a munkatársakat, akiknek több mint 80 százaléka nem vezető beosztású személy. Az erre fordított összeg egyébként az elmúlt években emelkedett: tavaly 339 milliót, 2017-ben pedig 151 milliót osztottak így szét.

A lap megkeresésére a jegybank azt közölte, hogy Matolcsy György elnök és az MNB alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül sem prémiumot, sem jutalmat nem kaptak. Matolcsy György havi alapbére egyébként ötmillió forint.

A Népszava éppen csütörtökön írta meg, hogy a pedagógusoknak csak egy része kap pulykapénzt az ünnepek előtt.