Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit

Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utolsó pillanatban elfogadta a kormány a fővárosi közgyűlés feltételeit – derült ki egy december 30-án, késő este nyilvánosságra hozott határozatból, amiről a HVG.hu számolt be. Így már biztos a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése.

A frissen ellenzékivé vált fővárosi vezetés november végén azt kérte, cserébe 50 milliárdot kapjanak a kerületek az egészségügy fejlesztésére, maradjon érvényben a budapesti közlekedésfejlesztési megállapodás, illetve hogy ne csökkenjen a zöldfelület nagysága az atlétikai stadion megépítésével sem. Ferencváros új, minőségi zöldfelületeket is kért, a kormány pedig erre már november végén rábólintott.

Amint a HVG.hu felidézi, Karácsony Gergely arról beszélt még a Hírklikknek: ha december 31-éig nem születik meg a kormányhatározat, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság. „Én szóltam. És ehhez tartom is magam” – tette hozzá.

Az 1819/2019. számú kormányhatározat szerint a fővárosi közgyűlés által megszavazott feltételek egybeesnek a kormány szándékaival, ezért üdvözli és elfogadja azokat. A kormány egyúttal felkérte Karácsonyt, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost és a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy közös levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget a támogatás meglétéről és az atlétikai központ megvalósításáról.