Átragasztgatta a Momentum a kormány emojis plakátjait

Átragasztgatta a Momentum a kormány emojis plakátjait

Átragasztotta a Momentum a kormányzati plakátokat (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz a saját zsebébe szervezi ki a nemzeti vagyont – ez mostantól a nemzeti konzultációt hirdető egyik kormányzati plakáton szerepel. Természetesen nem ez az eredeti üzenet, ez csak az, amivel a Momentum átragasztotta. A párt ugyanis legújabb akciójában a sok vitát kiváltott emojis plakátok szövegeit „hangolta át”.

A Momentum azzal érvelt, hogy a propaganda helyett a lényegről kellene beszélni. Felháborítónak tartják ugyanis, hogy a a koronavírus harmadik hulláma után, miután 30 ezer ember meghalt, rengeteg vállalkozás ment tönkre és 10 éve nem látott infláció van, a kormánynak csak „Brüsszelezésre, migránsozásra és Sorosozásra telik”. Ezzel próbálják elvonni a figyelmet a „katasztrofális járványkezelésről” és az egészségügy állapotáról.

Az ellenzéki párt úgy vélte, hogy ha az emberek valódi problémáiról szeretne konzultálni a kormány, akkor kérdezze őket az áremelkedésről, a kórházi várólistákról, vagy a kínai hitelből épített kommunista egyetemről.

Matricáikon így szerepel, hogy „közel 500 forint egy liter benzin”, „a kormány 450 milliárdnyi hitelt venne fel a kínai kommunista egyetemre” vagy éppen „másfél évet kell várni egy csípőprotézis műtétre”.