Attól nem lesz nő a férfi, ha tud pelenkázni – üzente Fekete-Győr Rákaynak

Attól nem lesz nő a férfi, ha tud pelenkázni – üzente Fekete-Győr Rákaynak

Szavazatszámláló lesz Fekete-Győr András (Fotó: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke kedd este fotót posztolt magáról, ahogy gyerekét magára kötve készül a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójára, vagyis épp ajándékcsomagokat pakol össze rászoruló gyerekeknek. Rákay Philip úgy vélte, ezzel valami nincs rendben, de később meggondolta magát.

A 444.hu számolt be róla, hogy a gyermekét magára kötő apa képe valamiért kiütötte a biztosítékot Rákay Philipnél. A kormánypárti influenszer is kiposztolta a saját Facebook-oldalára a Fekete-Győrt és gyermekét ábrázoló fotót, és mellé csupa nagybetűvel odaírta, „SZÉP ÚJ VILÁG...” egy sírva nevetős szmájli kíséretében. Az nem derült ki a posztból, hogy miért kellene sírva nevetni a politikus családi fotóján. Sokan a férfi-női szerepekre értették Rákay megjegyzését, viszont a gesztust nem mindenki díjazta: több kommentelő felhívta a figyelmet, hogy jó, ha az apák kötődnek gyermekeikhez. Egy későbbi kommentben Rákay úgy magyarázta a bejegyzést, hogy Fekete-Győr korábbi kijelentéseivel, miszerint politikai ellenfeleit „addig kell satuba rakni, míg elveszítik az idegrendeszerüket” nem egyeztethető össze a babázás, bár azt homályban hagyta, mi köze mindennek a „szép új világhoz”. Mindezek – és a 444.hu cikke – megjelenése után Rákay törölte a posztot. 

Ezek után Fekete-Győr András is üzent a szerzőnek: „Ideje egy picit beszélnünk a férfiasságról. Nem attól lesz ugyanis férfias valaki, hogy nem vállal át terheket a párjától a gyereknevelésben – éppen ellenkezőleg. Sőt, képzeld, az a férfi sem változik hirtelen nővé, aki tud főzni vagy pelenkázni. Tudod, hogy ezzel szemben mi az, ami férfiatlan? Beszólni egy apának, aki a lehető legszorosabb kötődést igyekszik a gyerekével kialakítani, majd a reakciókat látva reszkető kisnyusziként törölni a posztot. Úgy tűnik, hogy ez már a saját szavazóitoknak is egyértelmű. Lehet, hogy elgondolkozhatnátok ezen” – írta a Momentumos politikus.

A pengeváltásba beszállt Tordai Bence is. A Párbeszéd országgyűlési képviselőjében az a kérdés merült fel, hogy vajon a fideszesek szerint egy apa hány éves korától törődhet a gyerekével? „Költői kérdés: magasról teszek rá!” – írta közösségi média oldalán a politikus.

– Én is gyakran vittem hordozókendőben a gyerekeimet, amíg kicsik voltak, mind a négyet. Imádták, ahogy én is: fantasztikus érzés. De mondok „durvábbat”: gyeden is voltam. Életem egyik legjobb döntése volt. Figyelj, Philip, nagyon erősen: 2021-ben élünk, nem a középkorban. Az igazi férfi nem egy primitív macsó, hanem egy törődésre és kötődésre képes ember, aki, ha gyereke születik, az első pillanattól kezdve kiveszi a részét a neveléséből. Családbarát politika csak ilyen alapra építhető, nem pedig arra a szexista, nőgyűlölő, hímsovén gyökérségre, amit ti, fideszes „férfiak” képviseltek – fejtette ki Tordai Bence.