Átvágtak egy kábelt, leállt az RTL Klub adása

Átvágtak egy kábelt, leállt az RTL Klub adása

Képünk illusztráció. Televíziók egymás mellett a Champs Pubban (fotó: champs.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy technikai hiba miatt szünetel a hagyományos műsorszórásban és az online platformokon is az RTL Klub adása vasárnap délután.

Az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő- és tartalék optikai szál – vélhetően építési munkák miatt – elszakadt. Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon. A hiba elhárításán és a teljeskörű adásszolgáltatás helyreállításán dolgozunk – írta az RTL Magyarország közleményében, melyet a honlapon is közzétett.

Frissítés:

Este 8 óra után küldött az RTL újabb közleményt arról, hogy a technikai hibát elhárították, és zavartalan a műsor. Mint írják, azóta kiderült: „a kábelek meghibásodását a XI. kerületben kigyulladt kisteherautóból fölcsapó lángok okozták”. A hiba elhárítása és a teljes körű adásszolgáltatás helyreállítása több lépcsőben megtörtént, a műsorok zavartalanul élvezhetők a felületeken.