Átverték a rendőröket: kisebb béremelés, több költség

Átverték a rendőröket: kisebb béremelés, több költség

A Somogy Megyei Rendőr-főkpapitányság által közreadott kép

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudott megállapodni a rendőrség a busztársasággal, így februártól az egyenruhásoknak is bérletet kell venniük a Volánbusz járataira – a Népszava cikke szerint a megyei rendőr főkapitányságok munkatársait a napokban tájékoztatták erről.

A lap azt írja, hogy a hét régiós közlekedési cég tavaly októberi összevonása előtt jól működött a rendszer: a rendőrség „átalánydíjat” fizetett a dolgozói távolsági bérletekért, aminek fejében az alkalmazottaknak csak a szolgálati igazolványt kellett felmutatniuk a felszálláskor. A jövőben viszont akár havi 30-40 ezer forintot is el kell költeniük a munkába járásra, amit a következő hónapban 86 százalékban térít meg a munkáltató.

A budapesti civil rendőrségi hivatalnokok bérlettámogatása közben már januártól megszűnt, nekik ettől az évtől kezdve 9500 forinttal, a fővárosi felnőtt bérlet árával csökkent a bérük.

Feszültség a rendőrségen belül | Magyar Hang

A bérletekhez nyújtott eddigi segítség megszüntetése azért érinti különösen érzékenyen a rendőrségi alkalmazottakat, mert az ígéretek alapján sokkal nagyobb béremelésre számítottak, mint amit kaptak. Az egyenruhás állománynak alapbéremelés helyett csak 10 százalékos kiegészítő juttatást adott a kormány, ami csak az idén biztos, nincs arra garancia, hogy jövőre is megkapják – részletezte a kifogásokat Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A „Zsaruellátó” nevű Facebook-oldalon például egy őrmester adta össze, hogy a 181 ezer forintos alapbére és a 38 500 forintos hivatásos pótlék után járó kiegészítő juttatás 22 ezer forint lesz bruttóban. Hazavihet 160 ezer forintot. „Tényleg azt gondolták, hogy ezzel megállítható lesz a leszerelési hullám – tette fel a költői kérdést.

FRISS: Cikkünk megjelenését követően, szerdán az alábbi kiegészítést küldte: „A Volánbusz a 2019. október 1-jei integrációval egy időben kezdeményezte az Országos Rendőr-főkapitányságnál a korábbi, megyei szintű megállapodások egységesítését, annak érdekében, hogy az érintettek egyenlő feltételek mellett vehessék igénybe a szolgáltatást. A közlekedési társaság emellett az átmeneti időszakra az eredeti feltételekkel meghosszabbította a megállapodásokat azokkal a megyei rendőr-főkapitányságokkal, amelyek kifejezték ebbéli szándékukat.”