„Atya, ugye nem halunk éhen?” – Házhoz megy a „kamionos Jézus”

„Atya, ugye nem halunk éhen?” – Házhoz megy a „kamionos Jézus”

Kereszt és hangszóró Antal András atya autóján (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csépai cigány ember az ég felé nyújtja mindkét kezét, amikor Antal András atya húsvét hétfőn autójával elhajt a házuk előtt. Egy biciklis felemelkedik a nyergéből, úgy biccent a feszülettel és Jézus-szoborral díszített BMW-t látva.

(...)

A tiszazugi diakónussal, Antal András atyával Csépán kívül még Szelevénybe, az ahhoz tartozó tanyavilágba, a Haleszba, valamint Tiszasasra megyünk rendhagyó ételszentelésre. Mivel a koronavírus-járvány miatt a hívek nem tudnak templomba menni, ezért aztán az atya úgy döntött, maga megy el a hívekhez.

Segített a rászorulókon, hát feljelentették a csépai atyát | Magyar Hang

(...)

– Lesz itt baj, csak most még nem látjuk – jegyzi meg András atya két szentelés között. Elmeséli, hogy az egyik közeli megyeszékhelyen a minap nagyjából 600 embert bocsátottak el egy cégtől, java részük a Tiszazugból való. (...) – Akad már most olyan, aki felhív a tanyavilágból, hogy: „Atya, ugye nem halunk éhen?” Egy másik helybéli húsvétvasárnap hívott azzal, hogy adjak neki két kiló krumplit, mert nincs neki. Nem is csoda, helyenként már 400 forintba kerül egy kiló krumpli.

Az Irgalmasság Szigete Jótékonysági Alapítványon keresztül már így is sok mindent osztottak, ezért aztán ha sikeres lesz a beszerzés, akár „hetekig is kibírhatják” az itteniek, igaz, kicsit visszafogottan.

Milyen volt a húsvét a tanyavilágban? Mennyire voltak kihaltak az utcák? Mit gondolnak a koronavírusról és a nyomában járó válságról a helyiek? A válaszokat keresse a teljes riportban, a Magyar Hang április 23-ig kapható 2020/16. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 16. számban? Itt megnézheti!