Autós felvonulással támogatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség a pedagógussztrájkot

Autós felvonulással támogatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség a pedagógussztrájkot

Üres tanterem (Fotó: MTI /Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megbénulhat a budapesti közlekedés hétfőn 14 órától a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) által szervezett, a sztrájkoló tanárok melletti szolidaritási akció miatt – értesült a hvg.hu. A hétfő reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tartó tanárok melletti kiálláson kívül az általános bérrendezés elősegítését is célozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) délutáni, 14 órától kezdődő autós akciója, amely a szervezők szerint megbéníthatja a főváros közlekedését.

Közel 200 gépjármű vonul fel a Hősök teréről induló demonstráción – tudatta a MASZSZ alelnöke, Székely Sándor. Közleménye szerint az akció a pedagógusok melletti szolidaritáson túl a bértárgyalások eredménytelenségére is felhívja a figyelmet.

Minthogy a rendőrség nem hajlandó az autós felvonulás miatt az utakat lezárni – írta – a Magyar Szakszervezeti Szövetség előre is „türelmet és megértést kér” a budapesti autósoktól.

A demonstráció útvonala a következő: Hősök tere - Andrássy út- Károly krt.- Erzsébet híd - Attila út - Alagút u. - Fő u.- Bem rkp. - Margit híd - Szt. István krt . - Váci út - Lehel út - Dózsa Gy. út - Hősök tere

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) is szolidaritásáról biztosítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét és a Pedagógusok Szakszervezetét, valamint támogatják a hétfőre szervezett kétórás sztrájk meghirdetésében megfogalmazott célokat és követeléseket – tudta meg a 24.hu.

Számos egészségügyi végzettségű tagtársunk végez oktatói tevékenységet az egészségügyi és szociális szakképzésben, így maximálisan ismerjük és átérezzük helyzetüket! – indokolja döntését a szakdolgozói kamara.

A figyelmeztető sztrájkot közös nyilatkozatban szintén támogatásáról biztosította a főváros számos kerületi polgármestere és Karácsony Gergely főpolgármester is.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai ugyancsak szolidaritási nyilatkozatot adtak ki, amelyben kifejezték reményüket, hogy a sztrájkoló tanárok követelései meghallgatásra találnak, és ezzel elkerülhető lesz a sztrájk folytatása és kiterjesztése márciusban.