Autós üldözés után kapták el a szerb embercsempészt Budapesten

Autós üldözés után kapták el a szerb embercsempészt Budapesten

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több kerületen át menekült a rendőrök elől egy szerb állampolgárságú embercsempész, aki eközben migránsokat szállító gépkocsijával két rendőrautónak is nekihajtott szerdán; végül a XVI. kerületben fogták el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A hamis rendszámmal a főváros felé haladó autót szerdán 2 óra 15 perc körül az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán akarták ellenőrizni a rendőrök. A bűnügyi információk szerint illegális migránsokat szállító jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem számos közlekedési szabályt megsértve továbbszáguldott. A menekülő sofőr a gépkocsival két rendőrautónak is nekiütközött, és csak a szerencsén múlt, hogy emiatt senki sem sérült meg – fogalmaztak a közleményben.

A kocsit a budapesti és a Pest megyei rendőrök összehangolt munkájával végül – mintegy 30 perccel később – a XVI. kerületi Ostoros úton tudták megállásra kényszeríteni. Az autót vezető férfi futva próbált tovább menekülni, de elesett. A könnyű sérülést szenvedett szerb állampolgárt a rendőrök elfogták, majd orvosi ellátása után előállították. A kocsiban utazó hét, magát szír állampolgárnak valló külföldi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, őket szintén előállították.

A rendőrség azt írta, a férfi nemcsak a kocsijában szállított illegális migránsokat, hanem a többi közlekedő és a rendőrök életét is veszélyeztette. A BRFK az ügyben embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, de vizsgálják azt is, hogy a menekülés során az embercsempész elkövetett-e további bűncselekményeket – áll a közleményben.

(MTI)