Az ágykiürítések miatt hazaküldték, otthon meg is halt

Az ágykiürítések miatt hazaküldték, otthon meg is halt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ágykiürítések miatt nem műtötték meg a beteg polipját, otthonában halt meg egy óbudai férfi, miközben a család a mentőket hívta telefonon. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélte el történetét egy óbudai nő, akinek férje azután halt meg, hogy az ágykiürítések miatt hazaküldték a kórházból. A videót a hvg.hu szemlézte.

Terike férjének polipja volt, amivel – egy meg nem nevezett – kórházba került. Műtétre volt szüksége, de mivel rossz volt a vérképe, hazaküldték, hogy megpróbáljanak javítani rajta. Ehhez K-vitamint kellett kapnia, amit az országos hiány miatt a család Németországból hozatott.

A férfi végül március 3-án feküdt be újra a kórházba, ahol azt mondták neki, hogy 17-én műtik. Előző nap, március 16-án azonban telefonált a családnak, hogy a koronavírus miatt elrendelt ágykiürítések miatt elmaradnak a műtétek is, őt is hazaküldték. A feleség szerint délután egy órakor egy nagy táskával haza is ment.

A férfi április 7-én éjszaka otthon rosszul lett, fájdalmai miatt egész éjjel nem aludt.

A család reggel hívta a mentőket, miközben azonban az ügyelettel beszéltek – akik azt kérték, hogy olvassa fel a zárójelentést – a férfi meghalt.

„Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak” – üzente Terike a videóban.

A kormány a koronavírusra való felkészülés jegyében 36 ezer kórházi ágy kiürítését rendelte el, ezek harmadát Kásler Miklós rendelete alapján hétfőtől visszaadják az egészségügyi ellátásnak.

https://www.facebook.com/szabotimeapm/videos/274923616997237/