Az államfő gyerekeinek is járna napidíj és költségtérítés

Az államfő gyerekeinek is járna napidíj és költségtérítés

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak Áder János köztársasági elnök és tucatnyi állami intézmény vezetőjének illetményét emelnék meg januártól, hanem az államfő házastársának és gyerekének is pluszjuttatásokat állapítanak meg. A Blikk vette észre az erről szóló, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett javaslatot.

Az elképzelés szerint az elnök felesége, ha kéri, jogosult lesz saját, kétfős titkárság alkalmazására, valamint hivatali gépkocsi használatára akár saját célból is. Külföldi utazásai esetén pedig napidíjra, költségtérítésre és kíséretre tarthat igényt, amennyiben hivatalos programon vesz részt. Emellett első osztályon utazhat repülőn és vasúton is. A tervezet szerint külföldi programjaik esetén ugyanazok a jogosultságok járnak a gyerekeiknek is, mint az államfőnek, vagyis napidíjat és költségtérítést is kaphatnak.

A volt köztársasági elnökökről sem feledkezik meg a javaslat: Schmitt Pál és Sólyom László bővítheti a stábját, mivel az eddigi kétfős titkárság helyett már három főt alkalmazhatnak.