Az állami médiától távozott Németh Balázs lett a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója

Az állami médiától távozott Németh Balázs lett a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója

Németh Balázs, az M1 műsorvezetője a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. székházában 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Balázs lett a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár pénteken az MTI szerint. Schmidt Ádám a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, a vb-ig hátralévő kevesebb mint egy évben kormánybiztosként segíti a szervezők munkáját. – Ennek a munkának a komplexitásából adódóan egy irányító testület fogja segíteni a szolgálatomat. Jelentem, a munkát megkezdtük, a mai napon megtartottuk az alakuló ülésünket – fogalmazott az államtitkár.

– Közép-Európában még nem volt ekkora világverseny, több mint 200 országból érkeznek hozzánk versenyzők és vendégek, reményeink szerint sok százmillióan figyelnek majd ránk – mondta Németh Balázs. Hozzátette, azért fognak dolgozni kollégáival, hogy arra a kilenc napra majd jövő augusztusban Magyarország egésze és a határon túli magyarság is büszke legyen.

Mint arról beszámoltunk, Németh Balázs augusztus végén távozott az MTVA-tól, az M1 műsorvezetője volt. A csatorna hírtelevízióvá alakítását követően szerzett magának széleskörű ismertséget. Előfordult ugyanis, hogy kommentálta a beolvasott híreket. Amikor bejelentette távozását, nem sokkal utána sajtóforrások már tudni vélték, hol folytatja majd Németh. Az információk szerint a kormány őt nézte ki Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter utódjának az atlétikai világbajnokságot koordináló testületben, a feltételezés végül igaznak is bizonyult.