Az ÁSZ szerint a Facebook-hirdetések jogilag nem számítanak kampányköltésnek

Az ÁSZ szerint a Facebook-hirdetések jogilag nem számítanak kampányköltésnek

Koncz Zsófia a szerencsi Fecskési játszótéren (Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár egy jelölt összesen 5 millió forintot költhet a kampányára az országgyűlési választáson, a fideszes Koncz Zsófia csak Facebook-oldalán több mint 5,6 millió forint értékben hirdetett. Az Állami Számvevők (ÁSZ) szerint ugyanakkor nem történt szabálytalanság – derül ki az RTL Klub híradójából.

Az ügyben még a K-Monitor tett bejelentést, ám a számvevők szerint Koncz a kampányköltségeire vonatkozó korlátozást betartotta. – A közösségi médiában közzétett hirdetések nem szoríthatók be a jelenlegi politikai hirdetésekhez kapcsolódó hazai jogszabályok közé – írta az ÁSZ a csatorna megkeresésére. Hozzátették: ők már tavaly jelezték, hogy változtatni kéne a mostani szabályozáson, de szerintük erre egyetlen párt vagy civil szervezet sem reagált.

Koncz Zsófiát tavaly októberben választották meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, tiszaújvárosi székhelyű választókerületében. Időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a körzet korábbi képviselője, Koncz Ferenc – akinek lánya Koncz Zsófia – egy baleset során életét vesztette.