Az árstopok ellen szólalt fel a fideszes képviselő vezette agrárkamara

Az árstopok ellen szólalt fel a fideszes képviselő vezette agrárkamara

Győrffy Balázs (Győrffy Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Célszerű lenne az árstop mihamarabbi kivezetése – erről írt a fideszes parlamenti képviselő, Győrffy Balázs vezette Nemzeti Agrárkamara (NAK) szerdai közleménye, amit a Telex vett észre.

Mint írták, „a magyar piaci pozíciók megmaradását az árstop mihamarabbi kivezetése is segítheti”. Indoklásuk szerint „a magyar fogyasztói és nemzetgazdasági érdekekkel ellentétes, kedvezőtlen folyamat, hogy a kiskereskedelmi áruházláncok – a magyar termelők, előállítók rovására – egyre több élelmiszer-szegmensben célozzák az import növelését”. Ez a tendencia a magyar beszállítói pozíciók gyengüléséhez vezethet. – A globális agrárgazdasági tendenciák alapján lassul az élelmiszerek árának növekedése, ami lehetőséget nyújthat az árstop kivezetésére, és az segítené a magyar pozíciók megtartását – tették hozzá.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezetője, a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Parragh László pedig nemrég arról beszélt, lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését.