Az EasyJet-nél drágulás lesz a különadó miatt

Az EasyJet-nél drágulás lesz a különadó miatt

EasyJet repülőgép (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Ryanair után egy újabb légitársaságnál is emelkednek az árak a különadó miatt, ez pedig az EasyJet.

Az EasyJet csalódott az új adó bevezetése miatt, amely ráadásul egy olyan időszakban történik, amikor a légiközlekedési ágazat még csak elkezdett kilábalni a járványból – erről írt a cég a Hvg.hu megkeresésére. A fapados légitársaság szerint az új, utasonként számolt adó miatt költségnövekedés magasabb viteldíjakat fog eredményezni, ezen felül Magyarország nemzetközi összeköttetése is romolhat.

Mint az a napokban kiderült, a Ryanair az utasokra terheli a különadót, a díj mértéke utasonként 3900 forint, ennyivel emelik a jegyárat. A légitársaság általános szerződési feltételei között is az szerepel, hogy minden kormányzati adót az utasokra terhel. Nem sokkal a bejelentés után Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter bejelentette: a kormány a leghatározottabban elutasítja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra. A miniszter fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta, ez már meg is indult.