Az Echo Tv közvetíti a Veszprém kézimeccsét a Celje ellen

Az Echo Tv közvetíti a Veszprém kézimeccsét a Celje ellen

A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a szegedi Jonas Källman (b) és Bánhidi Bence (j) a férfi kézilabda NB I döntõjének visszavágó mérkõzésén, a Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Profilváltás közelről? Információk szerint ez az első lépés, hogy a kormányközeli televíziót a közéletiről a szórakoztatóipari szegmensbe hangolnák át.

Az Echo Tv közvetíti élőben pénteken este a Telekom Veszprém felkészülési mérkőzését a szlovén Celje ellen – jelentette kormányközeli forrásra hivatkozva a Népszava. Ahogy a lap írja: „A meccsközvetítés az egyik első jele lehet a nézők számára Mészáros Lőrinc televíziója profilváltásának. Vagyis az eddig alapvetően közéleti tartalmakat sugárzó televízióra fokozatosan sport-, és szórakoztató műsorok kerülnek majd egyre nagyobb számban.” Egyúttal azt is megjegyzik: „Hogy miért pont a Telekom Veszprémmel kezd az Echo a sportprofilja építésébe, az is beszédes lehet, a klub meccseit tavaly nyárig törzsszurkolóként látogatta Simicska Lajos és családja, de miután a Mészáros Lőrinchez kötődő Duna Aszfalt Zrt. többségi tulajdont szerzett a Veszprém Handball Team Zrt.-ben, a VIP-páholy bérletét egyszer csak nem újították meg.”

A napokban egyébként a 444 részletesen felvázolta, mi várható a következő időszakban. Információik szerint minden fontosabb televízió-, rádiócsatornát, nyomatott és online lapot egy ernyőcég, mégpedig a július 31-én Liszkay Gábor alapította Media Fundamentum Nonprofit Zrt. alá szerveznek be, így ide kerül az összes megyei napilap mellett a Nemzeti Sportot és számos bulvármagazint kiadó Mediaworks, a Hír Tv, a szinte már biztosra vehetően újrainduló Magyar Nemzet, az Echo Tv, a Karc FM és a Retro Rádió is. A folyamatot a hírportál szerint a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért menedzseli majd, a konzorcium vezetője Vaszily Miklós lehet. A Népszava viszont úgy tudja, Vaszily nem megy a Fundamentumhoz, korábban az Echo Tv vezetésére hívták, mindezek ellenére inkább marad a közmédiánál. Az új cég alá szervezik be egyébként a Lokál című ingyenes kiadványt is, valamint a Bors bulvárlapot is.

Az Echo Tv profilváltása nem újdonság, arról a napokban egy Mandinernek adott interjúban a Hír Tv régi-új vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter is beszélt. Mint mondta, az azonos profilú Echo és Hír Tv közül utóbbi „a nevében is tükrözi a profilját”, ezért nehezen tudja elképzelni, hogy a „visszafoglalt” Hír Tn ne hírcsatornaként működjön.

Érdekes ugyanakkor, hogy ha az Echo a sporttartalmakra is ráfekszik, az például milyen hatással lehet az Andy Vajna tulajdonában lévő, a TV2 médiacsoporthoz tartozó, és a sportközvetítések terén aktívan nyomuló Spíler Tv-re. Információk szerint egyébként a kormányközeli sajtóvonalon az elkövetkezendő hetekben folyamatos változásokra és bejelentésekre lehet számítani.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.