Az egyik iráni egyetemista barátnője a negyedik koronavírusos beteg

Az egyik iráni egyetemista barátnője a negyedik koronavírusos beteg

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Este még csak egy újabb esetszám volt olvasható a magyar kormány koronavírusról tájékoztató honlapján, majd később kiderült, ki a negyedik beteg: az MTI beszámolója szerint az egyik iráni egyetemi hallgató barátnőjéről van szó.

A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás is — áll a honlapon. Egyébként mindketten már a Szent László Kórházban vannak.

Közben, miként arról helyi forrásokra hivatkozva 24.hu beszámolt, úgy tudják, a korábban bejelentett debreceni koronavírusos beteg brit állampolgár, aki régóta Magyarországon él, és ingázik Olaszország és Debrecen között.

Ahogy arról csütörtökön mi is írtunk: egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus-tesztje is pozitív lett; február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Miután azonban ez megtörtént, a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették. Vele együtt negyvenre emelkedett az elkülönítettek száma. Tájékoztatás állapotáról pénteken várható.

Koronavírus – Már négy fertőzött van Magyarországon | Magyar Hang

Egyelőre nem közöltek részleteket a legújabb betegről.

Ugyancsak a 24.hu számolt be róla, a harmadik magyarországi koronavírusos megbetegedés bejelentését követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-videóban arról beszélt: összesen 13 magyar állampolgár kapta el a koronavírust, hat ország területén.