Van olyan vidéki benzinkút, ahol már csak egy litert lehet tankolni

Van olyan vidéki benzinkút, ahol már csak egy litert lehet tankolni

Benzinkút (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Veszélybe kerülhet a vidéki települések üzemanyag-ellátása, miután levélben közölték a kiskutak üzemeltetőivel, hogy hétfőtől nem szállít nekik a Mol.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) pénteken nyílt levelet írt a Mol elnök-vezérigazgatójához, Hernádi Zsolthoz, valamint a magyar miniszterelnökhöz, Orbán Viktorhoz, miután a Mol elsősorban az ellátás biztonságának fenntartására hivatkozva nem szolgálja ki a jövő héten azokat a kisbenzinkutakat, amelyekkel a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. 

A Portfoliónak nyilatkozva Egri Gábor, az FBSZ elnöke elmondta, hogy összeomlott a magyarországi biztonságos üzemanyagellátás, korlátozások és ellátási nehézségek jöhetnek egyes kutakon, bizonytalan ideig.

Ennek jele, hogy már van is olyan benzinkút, ahol lényegében leállították a lakossági ügyfelek kiszolgálását. A siklósi AVIA Benzinkút a közösségi oldalán tette közzé, miszerint a Mol kereskedelmi korlátozása miatt a hatósági áras üzemanyagok kiszolgálását kénytelenek korlátozni. Így hatósági áras 95-ös benzinből és B7 gázolajból egy rendszámra egy nap alatt maximum 1 litert tudnak kiadni. A céges ügyfelek piaci áron korlátozás nélkül tankolhatnak továbbra is.

Balassagyarmaton is van olyan kút, ahol már csak egy litert adtak. A tulajdonos szerint nem fair, hogy a vállalkozókkal fizettetik meg az olcsó üzemanyag árát, ő például havi ötmillió forintot bukik a 480 forintos ársapkán, írja a 444.