Az egykori jobbikos politikus polgármesternek indul

Az egykori jobbikos politikus polgármesternek indul

Bana Tibor (Forrás: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polgármester-jelöltként elindul Szentgotthárdon Bana Tibor, korábbi jobbikos országgyűlési képviselő – a politikus ezt maga jelentette be. Azt írta, hogy független jelölt lesz a jövő júniusi önkormányzati választáson, a Közösen Szentgotthárdért Egyesület és a Közösen Vas Megyéért Egyesület támogatásával.

Bana Tibor születése óta Szentgotthárdon él, 2010-ben a Jobbik listájáról bejutott az Országgyűlésbe. 2014-ben és 2018-ban is ugyanúgy listáról jobbikosként került be a parlamentbe, 2020-ban azonban kilépett pártjából, így a ciklus végéig már független képviselő volt. 2022-ben az ellenzék közös jelöltjeként indult egyéni országgyűlési képviselőnek a Szentgotthárdot is magába foglaló Vas megyei választókerületben, azonban 26 százalékos támogatottsággal bőven alulmaradt a fideszes V. Németh Zsolttal szemben.

Az indulásának bejelentésekor azt írta, hogy világnézettől, pártszimpátiától függetlenül mindenkivel együtt szeretne működni, aki Gotthárdért dolgozik. – Jobbközép, keresztyén, európai irányt képviselő politikusként ígérem Önöknek, hogy az eddigiekhez hasonlóan polgármesterré választásom esetén sem helyezem településünk érdekei elé a pártpolitikát, mert nekem mindig is Szentgotthárd volt az első – írta, kiemelve, hogy csak és kizárólag a város előrébb jutása motiválja.

Szentgotthárdon 2019-ben a fideszes Huszár Gábor szerezte meg a polgármesteri posztot majdnem 59 százalékkal, míg a Közösen Szentgotthárdért színeiben Bartakovics Andrea 41 százalékot kapott.