Az „elhibázott brüsszeli szankciókra” hivatkozva zárja be a mindszenti önkormányzat az idősotthont

Az „elhibázott brüsszeli szankciókra” hivatkozva zárja be a mindszenti önkormányzat az idősotthont

Képünk csak illusztráció! Megkapja egy lakó a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jánoshalmi idősek otthonában 2021. augusztus 17-én (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az Oroszországgal szembeni elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság településünket sem kerülte el. A rezsiköltségek megsokszorozódtak, amik plusz terheket rónak a város költségvetésére” – mondta fel a kormány propagandáját Mindszent Város Önkormányzata a közösségi oldalán.

Ezután arról írtak, hogy november elseje és 2023. április 15-e között – átmeneti jelleggel – áthelyezik a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában lévő gondozottakat egy hódmezővásárhelyi intézménybe.

A döntés 19 fő gondozottat érint, akik közül 15-en mindszenti lakosok, négyen pedig a környező településekről költöztek az intézménybe.

Az is kiderült, hogy az ideiglenes elhelyezés időtartama alatt az intézményben foglalkoztatott ápolók, az intézményvezető, a takarító és a mosónő követi a gondozottakat Hódmezővásárhelyre. 

Az önkormányzat kiemelte, hogy ezzel az intézkedéssel 3,5 millió forintot takarítanak meg, ezt gyermekétkeztetésre és a közvilágítás finanszírozására fordítják.

Az utóbbi hetekben sorra jelentik be az önkormányzatok, milyen megszorító lépésekre kényszerülnek a rezsiválság miatt, legutóbb a Fidesz–KDNP-s vezetésű Makó futballcsapata jelentette be, hogy visszalép az NB III-as bajnokságtól az energiaárak növekedése miatt. Emellett az önkormányzat a 10-12-szeres energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét is.  

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.