Az ellenzéki Kálló Gergelyé a dunaújvárosi parlamenti mandátum

Az ellenzéki Kálló Gergelyé a dunaújvárosi parlamenti mandátum

Forrás: a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Látszik, hogy az ellenzék akarja a sikert, és meg is dolgozik érte. Fegyelmezettek voltak az ellenzéki szavazók, tudták, hogy mi a tét, és el is mentek szavazni. 2022-re ez, az összefogás az útja a kormányváltásnak – ezt mondta a Magyar Hangnak Kálló Gergely, miután biztossá vált, hogy ő szerezte meg a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a parlamenti mandátumot.

A leadott voksok majdnem teljes feldolgozottságánál – 98,77 százaléknál – a jobbikos, de teljes ellenzéki támogatással induló Kálló Gergely 56 százalékot szerzett, ezzel magabiztosan győzött. Bőven maga mögé utasította a függetlenként induló, de a Fidesz által támogatott Molnár Tibort, aki a szavazatok 37,7 százalékát zsebelte be.

Kálló Gergely győzelmével a parlamenti erőviszonyok érdemben nem változnak. A dunaújvárosi egyéni választókerület országgyűlési képviselője ugyanis eddig is az ellenzék soraiban ült, a jobbikos Pintér Tamásról van szó. Szóval az ellenzék lényegében megtartotta a parlamenti székét, a Fidesz-KDNP pedig továbbra is kétharmados többséggel bír.

Elolvashatják az urnazárás utáni, percről percre tudósításunkat is:

20:16: A legutolsó publikált adat a voksok 92,6 százalékának feldolgozottságánál született. Eszerint Kálló Gergely 58 százalékot szerzett, míg független, de a Fidesz által támogatott Molnár Tibor 35 százalékot tudhat magáénak. A teljes ellenzéki támogatottsággal induló jobbikos politikus majdnem 4000 vokssal kapott többet.

20:09: Kálló Gergely azt mondta a Magyar Hangnak, hogy 2022-ben ez, vagyis az összefogás az út a kormányváltáshoz.

20:03: A voksok 79 százalékának feldolgozottságánál tovább nyílt az olló: Kálló Gergely 58,8, Molnár Tibor 35 százalékon áll. Kettőjük között több mint 3500 szavazat van.

19:54: A szavazatok majdnem 68 százalékának feldolgozásánál némileg ugyan, de tovább nyílt az olló. Kálló Gergely 58, Molnár Tibor 36 százalékon áll. Ez 7080 voksolt jelent az ellenzéki jelöltnek, míg 4367-et a Fidesz által támogatott független indulónak. Ez már matematikailag behozhatatlannak tűnik.

19:46: Már a leadott voksok 43 százalékát feldolgozták. Az arány azonban nem változott: Kálló Gergely 57 százalékkal vezet a 37 százalékon álló Molnár Tibor előtt.

19:40: A szavazatok 24,67 százalékos feldolgozottságánál a teljes ellenzék által támogatott egyébként jobbikos Kálló Gergely 57 százalékon áll, míg a független, de Fidesz által támogatott Molnár Tibor 37 százalékot tudhat magáénak.
A Magyar Hang információ szerint egyes szavazókörökben 65-67 százalékos eredménye is van Kállónak.

Az időközi voksolást azért kellett kiírni a Dunaújvárost és nyolc környező települést magában foglaló Fejér megye 4-es számú egyéni választókerületében, mert a 2018-ban győzelmet arató jobbikos Pintér Tamást tavaly októberben Dunaújváros polgármesterének választották, a két tisztség pedig összeférhetetlen. Az ellenzék egységesen a jobbikos Kálló Gergely mögé sorakozott fel, a Fidesznek ugyanakkor nincs saját jelöltje. A kormánypárt – az utóbbi időben számukra csak vereségeket hozó – városban egy független jelöltet támogat, Molnár Tibort.

A részvételről az utolsó közölt adat este fél hetes, tehát majdnem végleges. Az akkori számok szerint a szavazásra jogosultak 28 százaléka járult az urnákhoz, ez több mint 19 100 embert jelent.