Az elmúlt két napban 840 pedagógus engedetlenkedhetett

Az elmúlt két napban 840 pedagógus engedetlenkedhetett

Tiltakozás az oktatás helyzete és a kirúgott pedagógusok miatt (Fotó: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt két nap adatinak összesítése alapján 26 vidéki és 62 fővárosi intézményben összesen 840 pedagógus kezdett munkabeszüntetésbe – jelezte  tiltakozásokat számon tartó Tanárok a tanárokért szerveződés közösségi oldalán, ahol folyamatosan jelezhették az egyes intézmények pedagógusai, ha polgári engedtelenségbe kezdtek, és megtagadták a munkavégzést.

Hozzátették: „itt nem állunk meg, sőt most kezdjük csak igazán! Ma 17 órára tüntetést szervezünk a Klebelsberg Központ elé, ahova várunk minden felelős állampolgárt, hiszen az oktatás mindannyiunk közös ügye. Hétfőtől pedig még több iskolában még nagyobb számban kezdünk engedetlenségi akciókba”. 

A szombati tüntetés idején is élni fog a TASZ forródrótja, ahol az esetleges jogértésekkel kapcsolatban lehet segítséget kérni, a részletekről itt írtunk.