Az eltűnt szegedi képviselő állítja: villanyoszlophoz kötözve, egy égő szalmabálán tért magához

Az eltűnt szegedi képviselő állítja: villanyoszlophoz kötözve, egy égő szalmabálán tért magához

Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselõ Likvid Kontroll Kft. ügyvezetõje a szegedi városháza elõtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én (Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Állítása szerint a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához majdnem egy hónapja a rejtélyes körülmények között eltűnt szegedi, önkormányzati képviselő – ezt nyilatkozta az érintett, Szabó Bálint a kormánypárti Karc FM-nek szerdán. – Ez egy nagyon hosszú 15 óra volt, nagyon szeretném kitörölni az életemből, de nyilván most már ez nem fog menni – mondta a politikus. Szabó még februárban tűnt el, azt követően, hogy elment futni, nem ért haza, majd órákkal később megtalálta a rendőrség.

Szabó Bálint a Karc FM-nek úgy emlékezett vissza, a futópályán lepték meg heten – akik közül két személyt felismert – követelve, hogy éjfélre Romániába kell érnie, különben a családjának baja eshet. Szabó elmondása szerint több mint 40-50 kilométert gyalogolt, miközben fenyegetői kísérték, végül megkötözték. A politikus azt is állította, volt előzménye a történteknek, miután az esetet megelőző napokban többször is megfenyegették, hogy állítsa le magát a szegedi önkormányzat botrányos ügyeit firtató ténykedésében, vagy más fogja őt leállítani.

Szabó azt is állította, a rendőrség korábban két dolgot vizsgált ügyével kapcsolatban. Az egyik, hogy nem a felesége akarta-e őt megölni, a másik pedig az volt, hogy nem ők ketten tervelték-e ki az eltűnését. Emiatt Szabót poligráfos vizsgálatnak is alávetették, illetve a feleségét is akarták, ám ő azt mondta, „nem bűnőző”, ezért ennek nem tett eleget.

A politikus állítása szerint azért osztotta meg a történetét, mert egyetlen védőhálója a nyilvánosság, és nem hagyja abba a szegedi ügyek feltárását.

Címkék: Szeged, Szabó Bálint