Az Emmi szerint az iskolák felkészültek és fegyelmezettek

Az Emmi szerint az iskolák felkészültek és fegyelmezettek

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolakezdés első hónapjának tapasztalatai alapján megállapítható: felkészültek az intézmények, és fegyelmezett a védekezés a köznevelésben – írja az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményére hivatkozva. A dokumentum szerint az iskolai testhőmérséklet-méréshez az eszközöket megyénként szeptember 29-én és 30-án osztják ki.

A szaktárca összegzése szerint rendkívüli szünetet szeptember 28-án az óvodák csupán fél százalékában, 2947 óvodai feladatellátási helyből 17-ben, a 3079 iskolából pedig csak 7 helyen hirdettek meg. Tantermen kívüli, digitális munkarendet 118 intézményben rendelt el egy-egy osztály számára az operatív törzs, ez azt jelenti, hogy az iskolák négy százaléka érintett.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány döntése értelmében október 1-jétől tovább fokozzák a védekezést: valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor mérik a gyermekek, a tanulók és az ott dolgozók testhőmérsékletét, ami segít kiszűrni a betegeket és ezzel csökkenti a fertőzés kockázatát.

A járvány elleni védekezés közös feladat, ezért a testhőmérséklet-mérést pedagógusok, nevelő-oktató munkát segítők, technikai dolgozók, felsőbb éves tanulók egyaránt végezhetik majd, ehhez a kormány több mint 41 ezer érintésmentes digitális hőmérőt oszt ki az intézményeknek, fenntartótól függetlenül. Minden állami, egyházi, önkormányzati vagy magánintézmény, iskola és óvoda kap eszközt.

A hőmérők kiosztása a kormányhivatalok szervezésében megyénként, szeptember 29-én és 30-án zajlik majd.

Százhúsz, nagy tanulói létszámú, egyetlen bejárattal rendelkező iskolában – a zökkenőmentes beléptetés érdekében – a digitális hőmérők biztosítása mellett hőkamerás beléptető rendszert is telepítenek.

Címkék: Emmi, járvány