Az Eötvös József Gimnázium újabb hat tanára kapott utolsó figyelmeztetést a tankerülettől

Az Eötvös József Gimnázium újabb hat tanára kapott utolsó figyelmeztetést a tankerülettől

Eötvös József Gimnázium (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Péntek reggel hat eötvösös tanár utolsó figyelmeztetésére adott utasítást a Belügyminisztérium és a Belső-Pesti Tankerület – számolt be róla a Tanárok a Tanárokért szerveződés közösségi oldala. Az Eötvös egyike annak a három iskolának, ahonnan összesen nyolc pedagógust küldtek el szerdán. Az intézményből egy pedagógust, Kapin Lillát küldték el, aki azt nyilatkozta a Magyar Hangnak: szerinte kirúgásukkal azt üzenik, „ne engedetlenkedj, mert a mi kezünkben van a hatalom!”.

A most megfenyegetett tanárok névsora az alábbi: Balogh Andrea, Kiss Tamás, Kodácsi Boglárka, Kriston Attila, Szeredás Lőrinc, Solymoss Miklós. Solymoss szintén nyilatkozott már a Magyar Hangnak, és október végén arról beszélt még az első elküldési hullám után: „A fenyegetésekkel és kirúgásokkal olajat öntöttek a tűzre, és átléptek egy olyan határt, ami már nem tolerálható a tanártársadalom számára”. Ugyanakkor arról is beszélt, a pedagógusok egy részére hat a megfélemlítés.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumból szerdán hat tanárt rúgtak ki, az intézmény pedagógusai közül heten pénteken szintén figyelmeztetést kaptak.