Az EP megszavazta: Magyarország is kap pénzt a járvány elleni védekezésre

Az EP megszavazta: Magyarország is kap pénzt a járvány elleni védekezésre

Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme 2020. április 17-én, amikor a koronavírus-járvány miatt a plenáris ülést videókonferencia keretében tartják meg (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén kedden hozzájárult, hogy 17 tagállam, köztük Magyarország, továbbá három, európai uniós csatlakozás előtt álló ország összesen 397,5 millió euró támogatásban részesüljön a koronavírus-járvány elleni fellépésének kiadásaihoz – írja az MTI.

Az EP közleménye emlékeztet arra, hogy uniós támogatásban Magyarország, Ausztria, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália, Románia, Spanyolország, valamint Albánia, Montenegró és Szerbia részesülnek.

Magyarország összesen 39,7 millió eurót kapott, ebből 26,6 milliót még tavaly novemberben előlegként, a fennmaradó 13,1 millió eurót pedig a jelenlegi döntéssel.

Az EP megszavazta azt is, hogy Spanyolország és Franciaország 2020 második felében bekövetkezett természeti katasztrófák miatt további 86,7 millió euró támogatást kapjon.