Az Index elfoglalása után most a 24.hu kerül sorra a Centrál tulajdonosa szerint

Az Index elfoglalása után most a 24.hu kerül sorra a Centrál tulajdonosa szerint

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index után most a 24.hu-t is működtető Centrál Médiacsoportot támadja a kormány – nyilatkozta a Politicónak Varga Zoltán, a csoport tulajdonosa. A Hvg.hu szemlézte interjúban Varga úgy fogalmazott, a kormánypárti média lejáratókampányának célpontja a cég, illetve ő maga személyesen. A lapnak kifejtette, a propagandamédia cikkei jellemzően arról szólnak, hogy a médiacsoport vezetője nem fizet adót, nem fizeti rendesen az alkalmazottait, és hogy rossz ember.

– Sarokba akarnak szorítani, el akarják rettenteni az alkalmazottaimat, hogy végül elhagyják a céget – fogalmazott Varga, hozzátette, a független média, amilyen az Index is (volt), szúrja a hatalom szemét.

A Centrál Médiacsoport tulajdonosa kifejtette, szerinte az Indexnél eleinte nagyin finom változások lesznek csak, még a kormányról is írnak majd kritikus cikkeket, de a 2022-es választásra már egyértelmű lesz az irány, és a portálnak a hatalom mondja majd meg, miről és mit írhat.

A Politico megjegyzi, hogy a Centrál Médiacsoport összesen 7,5 millió embert ér el havonta, ami Varga szerint egy rémisztő szám a hatalomnak, és komoly fejfájást okoz a kormánynak, hiszen az általuk uralt médiacégek kisebbek. A kormányzati médiakonglomerátum, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kapcsán Varga úgy fogalmazott, hogy az nem más, mint „hülye kormánypropaganda”. Arra a kérdésre, hogy az Index és a 24.hu (potenciális) bevétele után maradna-e még független média Magyarországon, Varga azt felelte: nyilvánvalóan, de sokkal kisebb lesz.