Az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is regisztrálhatnak már oltásra

Az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is regisztrálhatnak már oltásra

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 27-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombattól már a Magyarországon élő, ám TAJ számmal nem rendelkező regisztrált külföldiek és a TAJ számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok is foglalhatnak időpontot oltásra – derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Erre azután nyílt lehetőség, hogy a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást.

Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető. Az előzetes regisztrációjuk során megadott email címre értesítő levelet kapnak, ami tartalmazza a TAJ számmal nem rendelkezők számára létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, illetve az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number). Az email értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre.

Országosan Sinopharm, Pfizer és még korlátozott mennyiségben Szputnyik oltás foglalható.

Címkék: oltás