Az LMP is döntött arról, hogy kiket küld a közös ellenzéki listára

Az LMP is döntött arról, hogy kiket küld a közös ellenzéki listára

Az LMP vezetői és közös listára jelölt tagjai (Fotó: LMP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja vasárnap, az LII. kongresszusán megválasztotta a 2022. évi országgyűlési választások közös ellenzéki listáján szereplő jelöltjeit – tudatta a párt délutáni közleményében.

Mint írták, az LMP elkötelezett a kormányváltás és a fenntartható világszemlélet mellett, ezért kizárólag olyan politikusokat küld a kormányváltó ellenzék közös listájára, akik minden erejükkel egy jobb, fenntarthatóbb és igazságosabb társadalomért küzdenek. Annak érdekében, hogy az LMP frakció a lehető legerősebb legyen, a listán nem szerepelnek azok, akik az előválasztás eredményeképpen egy az egyben felveszik a küzdelmet a kormánypárti indulókkal. Saját elhatározásukból nem szerepel így a listán Schmuck Erzsébet, Csárdi Antal, Hohn Krisztina és Kis-Szeniczey Kálmán – tették hozzá.

A lista első 10 helye a következő:
1. Ungár Péter
2. Kanász-Nagy Máté
3. Dr. Keresztes László Lóránt 
4. Bakos Bernadett 
5. Ferenczi István
6.  Tetlák Örs
7. Szendefy Mária
8. Tóth Áron
9. Kendernay János
10. Bruder Márton

A pártok közül már korábban voltak, akik nyilvánosságra hozták, hogy ők milyen sorrendben delegálják sajátjaikat. Ilyen volt a Momentum, amely a miniszterelnök-jelölti előválasztáson csúfosan szereplő és azóta a pártelnöki posztról leváltott Fekete-Győr Andrásnak adja az első momentumos helyet. A Párbeszéd is döntött már, náluk Karácsony Gergelyé lesz az első párbeszédes hely, ez azonban inkább szimbolikus, hiszen a politikus már korábban is jelezte, hogy marad főpolgármester. Az MSZP pedig szombaton közölte a névsort, melyről lemaradt Mesterházy Attila korábbi pártelnök.