Az LMP nem vesz részt a „gyűlöletkeltő” népszavazásról szóló parlamenti szavazáson

Az LMP nem vesz részt a „gyűlöletkeltő” népszavazásról szóló parlamenti szavazáson

LMP (Fotó: LMP - Magyarország Zöld Pártja / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Országgyűlés a mai napon szavaz arról a kormánypárti javaslatról, mely értelmében a jövő áprilisi országgyűlési választásokkal egy napon tartanák meg a gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób népszavazást. Az LMP frakciója nemet mond az uszításra, nemet mond a sokmilliárdos figyelemelterelésre, ezért ezen a szavazáson nem vesz részt – hívta fel a párt a figyelmet kedd reggeli közleményében.

Mint kifejtették, már a népszavazás felvetése is „nevetséges”: „ez a kérdés ma egyszerűen nincs Magyarország legfontosabb tízezer ügye között”. – A valóságban annyi történt, hogy a Fidesz-kormány nyár elején megijedt a Pegasus-botrány hullámaitól, és megnézte mi az amit Nyugat-Európában a legnevetségesebben az őrületig visznek, majd azt valós hazai veszélynek beállítva találtak ki egy olyan kampányt, ami szembe fordít magyart magyarral. Lehet és kell beszélni a gyermekek szexuális neveléséről, mert ez súlyos probléma, de ahhoz pont, hogy félre kellene tenni az előítéleteket és az indulatokat, nem pedig felerősíteni őket. Értelemszerűen a kiskorúak átoperálása, vagy hormonblokkolókkal való gyógyszerezése teljességgel abszurd, nincs a magyar intézményes ellenzéknek olyan tagja, aki ezt nem így gondolná – vélte az LMP.

Azt ugyanakkor leszögezték: a gyermekek félreszexualizálása tényleg súlyos társadalmi probléma, amit leginkább a pornóipar okoz. – Az állami szintre emelt prüdéria, az Amerikából importált neoprotestáns fundamentalizmus és a szexuális felvilágosítás hiánya ezt a problémát inkább súlyosbítja, mint enyhíti. Azzal pedig, hogy egy napon kívánják megtartani a népszavazást és az országgyűlési választást valójában végképp beismeri a Fidesz, hogy itt szó sincs a gyermekek iránt érzett valódi aggodalomról, csupán kampánytechnikáról. Láthatóan nincs ötletük, hogy mivel vegyék rá a saját szavazóikat, hogy jövő áprilisban elmenjenek szavazni, ezért egy furcsa „kettő az egyben” akcióval akarják vonzóbbá tenni a választást, miközben képviseleti demokráciában az esetleges győzelem pont elegendő felhatalmazás a programjuk megvalósítására – tették hozzá. 

A zöld párt közleményét azzal zárta, „a kormánypárt kétségbeesett próbálkozása rendkívül drága, társadalmilag nehezen gyógyítható károkat okoz: tulajdonképpen az álszentség szótári definíciója”.

Címkék: LMP, népszavazás