Az LMP társelnökét támogatja a Jobbik

Az LMP társelnökét támogatja a Jobbik

Jakab Péter és Schmuck Erzsébet (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pest megye 9. választókörzetében Schmuck Erzsébetet, az LMP társelnökét támogatja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson – közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerdán.

Indoklásul azt írták, hogy a Jobbik elkötelezett tagja a Fidesz-kormány leváltásért küzdő hatpárti ellenzéki együttműködésnek. Egy az egy ellen – ezt az elvet vallják. „Az előválasztást követően minden választókerületben egy ellenzéki jelöltnek kell szemben állnia egy fideszessel. De nem csak, hogy szemben kell állnia – le is kell győznie. Csak így lesz ugyanis kormány- és rendszerváltás. Az LMP az erre alkalmas jelöltet már megtalálta Schmuck Erzsébet személyében”, ezért őt támogatják.

Jakab Péter szerint Schmuck Erzsébetnek van esélye legyőzni jövőre a Fidesz jelöltjét. „Ha Schmuck Erzsébet nyer, az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a térségben élőknek helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a Parlamentben” – tette hozzá.

Schmuck Erzsébetnek egyelőre nincs bejelentett kihívója a körzetben.