Nincs meglepetés: az MCC-től érkezik a Libri igazgatóságának elnöke

Nincs meglepetés: az MCC-től érkezik a Libri igazgatóságának elnöke

Fotó: a Libri Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválasztották az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjait a Libri vállalatcsoport július 6-i és folytatólagos július 14-i közgyűlésén. A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a testületekben régi és új tagok is dolgoznak majd.

A vállalatcsoport igazgatóságának mások mellett a Libri korábbi többségi tulajdonosa, Balogh Ákos is tagja lesz. Igazgatósági tagnak és egyben elnöknek választották Szalai Zoltánt, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatóját, a kormányközeli Mandiner lapigazgató-főszerkesztőjét, aki a tulajdonosi szerkezet megváltozása előtt is tagja volt a testületnek. A közgyűlés döntését követően az igazgatóságban kap helyet Starcz Ákos, az Indamedia vezetője, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, a Libri-Shopline Nyrt. korábbi vezérigazgatója, Köbli Norbert Balázs Béla- díjas magyar forgatókönyvíró, érdemes művész és Illés Géza Márton, jogász, irodavezető ügyvéd is. A felügyelőbizottság újonnan megválasztott tagjai: Kerezsi Miklós elnök, Bauer Bence László és Muray Gábor Zoltán.

Ahogy arról lapunk is hírt adott, a Libri Csoport többségi tulajdonosává vált júniusban a Mathias Corvinus Collegium. Az MCC 2021-ben lett kisebbségi részvényes, 2023-tól pedig emeli részesedését 98,5 százalékra. A tranzakcióval az MCC vált a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjévé.