Az MSZP már be is jelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatják

Az MSZP már be is jelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatják

Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP társelnökei Karácsony Gergellyel (Forrás: Kunhalmi Ágnes Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson – közölte a párt röviddel azután, hogy a főpolgármester hivatalosan bejelentette az indulását.

A szocialista párt azért döntött így, mert „Karácsony Gergellyel egy modern, fiatal, XXI. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak”, olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP Korszakváltó programját”. 

Bíznak benne, hogy az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után „visszaépíti a jogállamot”. Ezalatt azt értik, hogy újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd, mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése. Karácsony Gergely közleményük szerint zöld és baloldali kormányfőként óvja majd természeti értékeinket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöld energia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen. 

Egyúttal arra kérték az embereket, hogy álljanak Karácsony Gergely mellé, hogy „Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen”. – A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, Karácsony Gergely pedig a béke és az építkezés miniszterelnöke lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja – zárták közleményüket.

Karácsony Gergely indulása már régóta a levegőben lógott, a közvélemény-kutatások is rendre mérték, amikor az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek esélyét igyekeztek megtudni. A politikus végül szombaton délelőtt jelentette be az indulását. Mint mondta, sokat gondolkodott és végül azért száll be a küzdelembe, mert úgy érzi, hogy a haza nagy bajban van.