Az MSZP mentőse nem is mentős?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azután sem árulja el, hol dolgozik az MSZP hétvégi videójában mentősként bemutatott nő, hogy az Országos Mentőszolgálat közölte, sem náluk sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel a neve. A koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről súlyos állításokat tett asszony hátterét nem ellenőrizte az MSZP. Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője pedig ígérete ellenére nem közölte a cég nevét, ahol az asszony dolgozik. Az ellenzéki párt törölte a videóját, a botrány dagad. - írja a 24.hu.

Egyre kínosabb történet kezd kibontakozni a Magyar Szocialista Párt (MSZP) hétvégén bemutatott, és azóta törölt videójából, amelyben egy mentősként bemutatott asszony tett nagyon súlyos állításokat a koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről. Németh Athinával az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos készített interjút. Ebben a nő azt állította, hogy tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül kilencen kínok közt hunytak el otthonukban.

Csakhogy az Országos Mentőszolgálat hétfőn azt közölte, hogy a mentősként bemutatott nő nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Sőt a Szamaritánus Mentőszolgálat is tagadta, hogy náluk dolgozna a riportban szereplő nő.

A 24.hu ezért megkereste Németh Athinát, aki kérdésünkre nem árulta el, hogy hol dolgozik, mondván, nem kapott arra engedélyt, hogy ezt közölje. Annyit árult el, hogy főállásban végzi a mentős tevékenységet, és mellette – munkáltatója megbízásából – hospice ellátással is foglalkozik. Kérdésünkre közölte, hogy 1983-ban mentőtiszti főiskolát végzett Budapesten. Ugyanakkor az MSZP videójában azt mondta, hogy 43 éve dolgozik mentősként, tehát nem 1983 óta, hanem állítása alapján 1977 óta.

Korózs Lajost is megkereste a 24.hu az ügyben (az MSZP képviselőjét még a párt videójának törlése előtt értük utol, utána már nem vette fel a telefont). A politikus kérdésünkre elmondta, semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét. Mint mondta, arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána. Ő egyébként úgy tudta, hogy eseti megbízással dolgozik mentősként Németh, a hospice ellátást pedig szerinte egyéni vállalkozóként végezheti. Tehát ebben eltérően nyilatkozott a politikus és a mentősként szerepelt asszony.

A nő hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában is szerepelt, ám Rónai Egon műsorvezető kérdéseire, melyek az ő és az OMSZ kapcsolatát firtatták, sem adott egyértelmű választ. A nő jellemzően kurta, egyszavas válaszokat adott Rónai kérdéseire.

Eltüntette az MSZP a vitákat kiváltó videóját | Magyar Hang

Hétfőn este már nem volt elérhető az MSZP-s Korózs Lajos videója, amelyen egy mentősként bemutatott nő arról beszél, hogy mennyien meghaltak a kórházi ágyak kiürítése miatt. Az Országos Mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy nem ismerik a felvételen látható nőt, a szocialista párt szerint ugyanakkor a hölgy mentősként dolgozik egy magánszolgáltatónál.