Az MSZP összezár a patkányozós Bangóné mögött

Az MSZP összezár a patkányozós Bangóné mögött

Bangóné Borbély Ildikó (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is védi az MSZP az igencsak félreérthető patkányozós nyilatkozatával a hírek fókuszába került Bangóné Borbély Ildikót. Hétfőn délelőtt személyesen a pártelnök, Tóth Bertalan állt ki a sajtó elé, hogy megmagyarázza, politikustársa nem is mondott valójában semmi rosszat. Vagyis nincs szó sem a Fidesz által követelt lemondásról, sem pedig a közéletből való távozásról.

Emlékezetes, Bangóné Borbély Ildikó csütörtök reggel az ATV műsorában arra a kérdésre, hogy vajon miért emelkedik folyamatosan a Fidesz támogatottsága, úgy reagált: „Csak, hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (…) meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban.”

A mondatok azonnal vihart kavartak, hiszen az egyik értelmezési módja, hogy a szocialista országgyűlési képviselő a Fidesz szavazóit nevezte patkánynak. Ezt ugyan megpróbálta megmagyarázni, a Facebookon azt írta, hogy ilyen meg sem fordult a fejében. Ő ugyanis – állítása szerint – nem másról, mint a patkányinvázióról beszélt, amit kezelni kell. Egy óvatos bocsánatkérés is bekerült a posztba: „Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek”.

Bangóné: Meg kéne állítani a patkányinváziót | Magyar Hang

Bangóné Borbély Ildikó az ATV Start csütörtök reggeli műsorában a korrupcióról, az uniós pénzek ellopásáról nyilatkozott, de a beszélgetés egy adott ponton meglepő fordulatot vett. Kárász Róbert műsorvezető arra szeretett volna választ kapni, hogy ha jelenlegi kormány ellopja az uniós pénzeket, miként lehetséges mégis az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik.

Egyáltalán nem jelenthet meglepetést, hogy a Fidesz azonnal lecsapott a témára. A Facebookon már fut a hirdetésük, amely szerint Bangóné patkánynak nevezte a kormánypártok támogatóit, ez mindenkinek jusson eszébe, amikor május 26-án elmegy szavazni az európai parlamenti választásokon. A 444.hu írta meg, hogy erre a reklámra egyetlen nap alatt egymillió forintot költött a kormánypárt.

Az MSZP pedig mindeközben összezárt. Szombaton úgy reagáltak az Index azon kérdésére, hogy lesz-e következménye a patkányozásnak, hogy „ezt a kérdést – egy félreérthető mondat kapcsán – mindaddig értelmezni sem tudjuk, amíg a Fidesz padsoraiban olyan politikusok ülnek, mint a csalással vádolt Simonka György, vagy a cigányokat megfenyegető Pócs János.”

Majd hétfőn megszólalt Tóth Bertalan pártelnök, aki szerint a „kiforgatott” mondatokból a kormány egy hazugságkampányt indított. Tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezete, hogy ellopott közpénzből menjen a gyűlöletkampány, amellyel el akarják terelni a figyelmet olyan valós problémákról, mint az egészségügy helyzete, vagy éppen az uniós pénzek eltűnése. – A közösségünket ért támadással szemben fellépünk – mondta Tóth Bertalan, bár az nem derült ki, hogy ez pontosan mit jelent. Csak annyit szögezett le, hogy Bangóné Borbély Ildikó továbbra is az MSZP, illetve annak frakciójának tagja.

Tóth

Bertalan többszöri újságírói kérdésre sem válaszolt arra,

hogy Bangóné vajon mire gondolhatott a patkányozós mondatával.

Csak azt mondta, hogy nem a Fidesz szimpatizánsait szidta.

Több

nappal a történtek után a szocialisták azzal próbálták

visszafordítani

az ügyet, hogy patkánykormányzásról beszélnek. Ujhelyi István

kampányfőnök szerint a patkányozásból „a Fidesz csinál

összpolitikai kérdést”, ezt pedig ellenük akarja fordítani.