Az MSZP és a Jobbik sem állt be a második fordulóra Márki-Zay mögé

Az MSZP és a Jobbik sem állt be a második fordulóra Márki-Zay mögé

Jakab Péter és Márki-Zay Péter (Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP azon túl, hogy tudomásul veszi Karácsony Gergely döntését, a továbbiakban is azért dolgozik, hogy 2022-ben megvalósuljon a változást akaró emberek és az ellenzéki pártok közös célja. Hisszük, hogy kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld Magyarországot hozhassunk létre – közölte az MSZP azután, hogy miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára. 

„Az MSZP, ahogy az első forduló megszervezésében és lebonyolításában is oroszlánrészt vállalt, úgy a második forduló sikeres megvalósításához is hozzá fog járulni” - írtak, azt is megjegyezve, hogy álláspontjuk változatlan, „az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatjuk a 2022-es országgyűlési választáson”.

Jakab: Örülök, hogy nem fárasztjuk tovább a választókat
 
„Elfogadom, ha valaki menet közben elfárad. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a választókat nem fárasztjuk tovább a ”visszalépek, nem lépek„ komédiával” – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon.

Hozzátette: tudomásul veszi a fejleményeket, így azt, hogy nem jutott be a második fordulóba és azt is, hogy Karácsony Gergely visszalépett. 

„Most már foglalkozzunk az országgal, és vigyázzunk az összefogásra, vigyázzunk a választókra. Mindezt nem szolgálja, ha az egyik miniszterelnök-jelölt a másik szavazóit azzal vádolja, hogy valójában ők Orbán szavazói. Fejezzük be a választók sértegetését, hisz nem megosztani kell őket, hanem egyesíteni. Ami pedig Márki-Zay azon vádját illeti, hogy a jobbikosok nem segítik a kampányt, két dolgot ajánlok miniszterelnök-jelölt úr figyelmébe: a Jobbik nem csak az első, de a második forduló sikeres megrendezését is erőn felül segíti mind aktivistákkal, mind pénzzel. Nélkülem van második forduló, de a Jobbik nélkül nem lenne. Szóval kicsit több tiszteletet kérek a jobbikosoknak, mert nélkülünk nem csak második forduló, de kormányváltás sincs” – írta Jakab.

Címkék: Márki-Zay Péter, MSZP