Az MTI-nek végre feltűnt az előválasztás, mindjárt csúsztattak is egy nagyot

Az MTI-nek végre feltűnt az előválasztás, mindjárt csúsztattak is egy nagyot

Az ellenzéki előválasztás szavazólapjait tartalmazó urna 2021. szeptember 29-én (Fotó: Országos Előválasztási Iroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint mi is megírtuk a napokban, az állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda egyetlen hírt sem szentelt az ellenzéki előválasztásnak, sem képet nem közölt róla, sem az előválasztás előtt, sem közben. Nem számolt be a miniszterelnök-jelöltek megszólalásairól, ahogy a vitákról sem. 

Péntek reggel aztán megtört a jég, megírták, hogy Dobrev Klára nyerte az első fordulót. A hírük szó szerint így kezdődik: „Az első fordulóban a Demokratikus Koalíció (DK) által jelölt Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét - közölte az előválasztás hivatalos honlapja pénteken hajnalban.”

Majdnem korrekt, kivéve, hogy magának az eseménynek a nevét ellenzéki előválasztásról baloldali előválasztásra változtatták, a Fidesz narratívájának megfelelően, mintha csak baloldali pártok és politikusok vettek volna részt rajta. Ráadásul úgy fogalmazták meg a hírt, mintha maguk a szervezők nevezték volna így.

A Magyar Hang előválasztási összefoglalóját itt olvashatja.